Pietarin matkan tunnelmat26.3
Lähdimme Pietarista kohti Kouvolaa maanantaina 26.3. Junamatkan tullitarkastjat oli jo aika jännittäviä, kun yhteistä kieltä ei ollut. Kun saavuimme perille oli nätti aurinkoinen päivä ja ihmisiä vilisi ohi turkiksissaan. Tässä kohtaa muistui mieleen taskuvarkaat ja ote laukuista kiristyi 😄. Saimme ohjaajalta metropoletit ja lähdimme 80m alaspäin liukuportailla. Metrotunnelit olivat kaikki todella kauniita ja koristeltuja. Muutaman pysäkin jälkeen oli meidän vuoromme ja saavuimme Orbita hotellille. Saatuamme tavaramme ja itsemme hetkeksi huoneisiin, oli aika lähteä taas metroon ja kohteena oli ostoskeskus Galleria ja siellä ruokapaikan etsintä. Syömisen jälkeen saimme vapaasti jäädä tutkimaan galleriaa ja myöhemmin palata hotellille. Päivä oli mukava eikä Pietari ollut yhtä pelottava, mitä annettiin olettaa.27.3
Heräsimme hotellilta seitsemän aikaan ja lähdimme aamupalalle. Yhdeksältä olimme lähtövalmiina hotellin aulassa ja metroilimme venäläiseen ammattiopistoon, koululla kuuntelimme ensin esityksiä koulusta, Venäjästä ja opiskelijoiden tekemiä esityksiä kulttuurista. Esitysten jälkeen marssimme luokkaan, jossa tarkoitus oli oppia hieman venäjää. Tämän jälkeen söimme koululounaan ja suuntasimme kohti Ambassador hotellia, jossa meillä oli ohjattu kierros. Hotelli oli todella kaunis ja aion siellä varmasti joskus yöpyä. Tämä kierros on oman matkani kohokohta, sillä hotelli oli oikeasti upea. Tämän kierroksen jälkeen kävimme kahvilla ja sitten saimme taas vapaasti mennä mihin halusimme.


28.3
Aamupalan jälkeen kokoonnuimme taas aulassa 9:00. Metron suuntana oli tänään Moskova hotelli, josta lähdimme bussiajelulle Pietariin tutustumaan. Kohteina oli lähinnä kirkkoja ja yksi museo alue. Bussikiertueen välissä kävimme syömässä lounasta ihanassa kahvilassa❤️. Nähtävyysajelun jälkeen kävimme kiipeämässä torniin, josta näki Pietarin yläpuolelta. Näkymä oli todella hieno mutta portaat pelottavat. Tämän jälkeen olimme kolmen päivän kävelystä niin poikki, että kävimme vain syömässä ja palasin hotellille omaan petiin.Venäjän matka oli todella mukava kokemus ja aijon tänne ehdottomasti palata joku päivä! Ihmiset olivat todella ystävällisiä, kiireisiä ja kauniita. Maa ei ollut läheskään yhtä pelottava, kuin mitä odotin ja jännitin. Kohta alkaa kotimatka ja päästään kaikkien odottamaan suihkuun suomen vedellä!

Ira Mattinen

Kommentit